Kızılay yöneticisi: Kerem Kınık’a yönelik açıklamalar değerlendirilecek

Sarsıntıda çadır ve konserve sattığı argümanları ile gündeme gelen Kızılay’ın başkanı Kerem Kınık’a yönelik sayısız istifa daveti yapıldı.

Konuyla ilgili konuşan Kızılay yöneticisi Esra Özkoç, henüz yönetim kurulu toplantısının yapılmadığını fakat yapıldığında Cumhurbaşkanı’nın ve AK Parti üst seviye yöneticilerinin açıklamalarının değerlendirileceğini söyledi.

‘BUNLARA CEVAP VERECEK KİŞİ GENEL BAŞKANIMDIR’

10Haber’in haberine göre, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Esra Özkoç mevzuyla ilgili Kızılay idare şurasının inanılmaz formda toplanmadığını ve rutininin devam ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti’nin kıymetli isimlerinden gelen istifa davetleri sorusu üzerine Kızılay yöneticisi Esra Özkoç, “Çağrı olarak değerlendirmedik. Bunlara karşılık verecek kişi genel başkanımdır” diye konuştu.

“Kızılay idaresinde Kerem Kınık’a yönelik açıklamalar değerlendirildi mi?” sorusuna ise Özkoç, “Yönetim kurulu toplantımız şimdi gerçekleşmedi” cevabını verdi. Özkoç, Kızılay idare konseyinin bayramdan sonra toplanacağını ve toplantıda Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti’nin kıymetli isimlerinden gelen açıklamaların değerlendirileceğini söyledi.

Türk Kızılay’ının tüzüğüne nazaran, ‘Olağanüstü Genel Kurul’un toplanmasının üç farklı yolu var. Birinci yol, Lider Kerem Kınık’ın istifa kararı alması. İkinci yol, Genel Şura delegelerinin 5’te 1’inin Fevkalâde Genel Konsey için imza vermesi. Son formül ise Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin yarısından bir fazlasının istifa yahut diğer bir yolla eksilmesi.

AK PARTİ’DEN ÜST SEVİYE YETKİLİLER DE KINIK’A TEPKİ GÖSTERDİ

Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a yönelik politikler de reaksiyon göstermişti. Cumhur İttifakı ortağı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, daha evvel üç kere Kınık’a istifa çağrısı yaptı.

AK Parti Küme Başkanvekili Bülent Turan, Kınık’a toplumsal medyadan “artık işinize odaklanın” diye reaksiyon göstermişti. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ise Kızılay’ın zelzelede çadır satmasını yanlış bularak, “Böyle bir devirde çadır satılmaz. Bu bir hataydı” demişti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop da Kerem Kınık’ı istifaya davet etti.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise Kerem Kınık’ın istifa davetlerine ait “Erdoğan çıkıp çabucak değiştiriyor olsa ‘tek adam’ diyorsunuz. Değiştirmiyor ‘genel kurulu çalıştırsın’ denildiğinde ‘niye yapmıyorsunuz?’ deniliyor. Genel konsey üyeleri bunu çok rahatlıkla değiştirebilir yahut lider istifa edebilir” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir