Dizlerinizden ameliyat olmadan önce İbni Sina’nın bu tarifini mutlaka deneyin…

Kuyruk yağı ekseriyetle Anadolu’da yaygın olarak yemeklerde kullanılır. Lakin son periyotlarda sıhhat açısından yararı anlaşıldıkça, içerisinde bulunan D vitamini düzeyinden ve diz ağrılarına yeterli gelmesinden ötürü bu yağı bedene krem haline getirip sürerek de kullananlar vardır. Eriterek krem haline getirdiğimiz kuyruk yağını akşamdan dizimize sürüp koyun yünüyle, koyun yünü bulamaz isek pak bir bezle sarıp sabah ılık suyla yıkıyoruz. Kuyruk yağının olduğu kadar koyun yününün de bedene birçok yararı bulunmaktadır. O yüzden koyun yününü tercih etmekte yarar var.

Kalpten Romatizmaya Asırlık Şifa: Kuyruk Yağı
Vücut işlevlerinin kâfi seviyede çalışması için uzmanlar sağlıklı yağ tüketilmesini önermektedir. Omega yağları açısından varlıklı olan bitkisel yağlarla birlikte birtakım hayvansal yağların da tüketilmesi, sıhhat için yararlı görülmektedir. Her besini ölçülü ölçüde alarak, organların faaliyetlerini sürdürmesine takviye olabilirsiniz. Size bu yolda yardım edecek besinlerden biri de et kadar yararlı olan kuyruk yağı olacaktır.

Kuyruk yağı yararı hakkında merak ettiğiniz pek çok soru işaretini gidermek için daha fazla vakit kaybetmeyin ve bu yazımızı sonuna kadar okuyun. Asırlardır tüketilen kuyruk yağı, zirveden tırnağa kadar yenileyici özelliklere sahip.

Kuyruk yağının ne üzere yararları var?

Kuyruk Yağı Nedir?
Kuyruk yağı, hayvanların kuyruk sokumunda yer alan yağlı bir et kesimidir.
İç yağı, don yağı isimleriyle kasaplarda satılmaktadır.
Kuyruk yağı, kimi yemeklerde yağ olarak ve lezzet vermesi hedefiyle kullanılır.
Sadece besin alanında değil, mum ve sabun imalinde da kuyruk yağından faydalanılır.
Küçükbaş hayvanlarından alınan kuyruk yağının neredeyse %60’lık bir kısmı doymamış yağ asitlerinden oluşmaktadır.
Hayvansal yağlardan biri olan kuyruk yağı, sıhhat için çeşitli yararlara sahiptir. Özellikleri ile pek çok beslenme uzmanının ve hekimlerin dikkatini çekmiştir.
Cilt bakımında da yeri olan kuyruk yağı cilde sürülür mü diye düşünebilirsiniz. Direkt cilde uygulanması önerilmemektedir. Kuyruk yağı birtakım kozmetik eserlerinin yapısında yer alır. Çok az ölçüde olacak formda birtakım maskelere eklenebilir.

Kuyruk Yağı Nasıl Eritilir?
Kuyruk yağı epey katı bir kıvama sahiptir. Yemeklerde kullanıldığında aşikâr bir ısıya maruz kalınca eriyebilir. Kuyruk yağını eritmek için şu adımları izleyebilirsiniz:
Alınan kuyruk yağını kuşbaşı büyüklüğünde doğrayınız.
Tencerenizi ısıtıp doğranan kesimleri içine ekleyiniz.
Dilerseniz teflon ya da granit tencere seçebilirsiniz.
Bir süre kuyruk yağının ısınmasını bekleyiniz.
Bu esnada kuyruk yağı öncelikle suyunu bırakacak, akabinde kızarmaya ve erimeye başlayacaktır.
Erimenin son evresinde tencere içinde minik modüller oluşacaktır. Bu kesimler kıkırdak kısmıdır.
Yemeklerinizde yağını ve kıkırdak kısmını kullanabilirsiniz.

Kuyruk Yağının Hiç Duymadığınız Faydaları
1) Kas ve Kemik Gelişimini Destekler

Kuyruk yağı asırlardır tüketilen bir besindir. Yapılan müşahedeler sonucunda kuyruk yağını tüketen bireylerin kas ve kemik yapısının daha güçlü olduğu tespit edilmiştir.
Kas ve kemik yapısını koruyan, kemik ağrılarını uygunlaştıran kuyruk yağı yemeklere inançla eklenebilir.
Kas yırtılması tedavisinde, kemik erimesine tedbir emeliyle kuyruk yağı tüketilmesi önerilir.

2) Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
Kuyruk yağında omega yağ asitleri bulunur. Bilhassa de yayla ve meralarda büyüyen küçükbaş hayvanların kuyruk yağı omega yağları asitleri bakımından zengindir.
Bağışıklık sisteminin güçlü olmasında tesirli olan kuyruk yağı, gelişme devrindeki çocukları ve yetişkinleri hastalıklardan korur.
Vücudu enfeksiyona karşı müdafaa altına alan kuyruk yağını, etli yemeklerle bir arada tüketebilirsiniz.

3) Kolajen Üretimi Sağlar
Kuyruk yağını tüketen şahıslarda cilt hasarının daha az görüldüğü tespit edilmiştir.
Hücre oluşumunu destekleyen kuyruk yağı, cilt sıhhatini en verimli biçimde korumaktadır.
Eski periyotlarda kuyruk yağı tüketen insanların daha uzun yaşadığı ve cilt hastalıklarından uzak kaldığı bilinir.

4) Kalp Sıhhatini Korur
Kuyruk yağı, kalp ve damar sıhhatini koruyan yağlardan biridir.
Damar tıkanıklığını önleyecek tesirlere sahiptir.
Vücut tarafından sindirilen ve yararlı halde kullanılan kuyruk yağı, kalp krizi riskini de önlemektedir.

5) Ağrı Kesicidir
Kuyruk yağı romatizma ve eklem ağrılarını dindirecek kadar tesirli bir yağdır. Kan dolanımına katkısı sayesinde bedenin rastgele bir noktasında oluşan ağrıyı dindirir.
Çok eski zamanlardaki insanların kuyruk yağı dize sarmak üzere bir alışkanlıkları vardı. Bu alışkanlık sayesinde romatizma ağrılarının geçtiğini düşünürlerdi.
Kas, eklem, baş ağrısı üzere sıkıntıları kuyruk yağı tüketerek önleyebilirsiniz.

6) Boyun Fıtığına Uygun Gelir
Kuyruk yağı ile fıtık tedavisi doğal formülle yapılmaktadır. Bunun için kuyruk yağını, eritip bal ve karabiberle karıştırmanız önerilir.
Hazırlanan karışım boyun fıtığını hissettiğiniz bölgeye sürülür ve akabinde kantaron yağı ile masaj yapılır.
Doğal bir formülle boyun fıtığını düzgünleştirmek istediğinizde aklınıza kuyruk yağı gelmeli!

Kaynak: www.diyetasistan.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir