Bütün Sosyal Medya Soğan Haşlıyor: Viral Olan Tarif Onion Boil (Soğan Haşlaması) Nasıl Yapılır?

Sosyal medyada her geçen gün yeni bir tanım viral oluyor. O denli ki çıkan her yeni tanım, binlerce hatta milyonlarca kişi tarafından deneniyor. Bu kere de tüm toplumsal medya ‘soğan haşlaması’ diyebileceğimiz bir tanımı yapmaya başladı. ‘Onion boil’ ismi verilen yeni tanım, aslında bizim mutfağımızdaki ‘soğanlama’ tanımına hayli benziyor. 

Peki onion boil nedir, nasıl yapılır?

Gelin, toplumsal medyanın yeni viral tanımı soğan haşlamasına bir bakalım.

Tanıştıralım, toplumsal medyanın viral olan tanımı: Onion boil.

Eğer siz de tanıştığınıza şad olduysanız, toplumsal medyada bu tanımı deneyen binlerce kişinin ortasına dahil olabilirsiniz. Her vakit olduğu üzere bu çıkan yeni tanım de binlerce kişiyi şimdiden ağına düşürmeyi başardı.

Peki Onion Boil nedir?

Onion Boil Türkçe’de Soğan Haşlaması manasına geliyor. Kimi bölgelerde yapılan Soğanlama tanımına benzeyen bu yeni tanımda kullanılan ana gereç ise yalnızca Soğan.

Soğanlamada olduğu üzere yumurta yahut gibisi öteki bir husus kullanılmıyor. Sırf baharatlar ve yağla soğan tatlandırılıyor.

Onion Boil Malzemeleri

Onion Boil yapmak için gereksiniminiz olan gereçler şu formda;

  • Bir orta uzunluk soğan

  • 3 yemek kaşığı tereyağı (tuzsuz olması tercih sebebi)

  • Dilediğiniz baharat karışımı (cajun, kırmızı toz biber, sarımsak tozu, karabiber daha çok tercih ediliyor)

  • Yarım çay kaşığı tuz

Onion Boil Türkçe Tarifi

  • Bir orta uzunluk soğanın öncelikle kabuklarını soyun, dışındaki kalın katmanı çıkarın.

  • Daha sonra soğanın orta kısmını bir bıçakla yardımıyla oyun (bıçağı kullanırken dikkat edin!)

  • Soğanın oyduğunuz kısmını tereyağı ile doldurun. Burada kullandığınız yağ, biraz daha katı olmalı.

  • Sıvı hale getirdiğiniz 2 yemek kaşığı tereyağını baharatla karıştırın. Bu karşımı soğanın ortasındaki çukura dökün. Karışım soğandan taşabilir, hatta tabanına birikebilir. Bu hiç sorun değil!

  • Son olarak soğanı bir alüminyum folyoya sarın.

  • Alüminyuma sarılmış soğanı, fırında ortalama 45 dk-1 saat pişirin.

Afiyet olsun!

Onion Boil Deneyen Yorumları

Onion Boil tanımını, bilhassa et yemeklerinin yanında deneyebilirsiniz. Dilerseniz soğanı bir bütün olarak servis edebilir, dilerseniz biraz ezerek meze haline getirebilirsiniz.

Onion Boil tanımını tek başına sağlıklı bir atıştırmalık olarak da tercih edebilirsiniz.

Soğan Haşlaması tanımı, baharat ve tereyağının eşsiz ahengi sayesinde deneyenler tarafından beğeniliyor. Ayrıyeten soğan, tereyağıyla buluşunca bütün lezzetini ortaya çıkartıyor ve alüminyum folya sayesinde eksiksiz bir yumuşaklığıa ulaşıyor.

Onion Boil görüntülü tanımına buradan ulaşabilirsiniz;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir